Heeft u vragen?020 - 21 01 088070 - 20 42 008010 - 26 13 633

Lekdetectie middels ultrasoon

Ultrageluid, ultrasoon geluid en ultrasone trillingen betreft geluid waarvan de frequentie te hoog is om gehoord te worden door het menselijk oor.

Het ultrasone geluidsgebied begint vanaf ongeveer 20 kilohertz en loopt tot 800 megahertz (MHz). Vanaf 20 kHz wordt afhankelijk van de leeftijd de gehoordrempel van een mens, dat is het geluidsniveau dat iemand nog net kan horen, erg hoog. Jongeren kunnen hoge tonen beter horen dan ouderen.

Boven 800 MHz spreekt men van hypersone trillingen. Ultrasone trillingen worden meestal opgewekt door omzetting van elektrische- of magnetische energie in mechanische energie, maar kunnen ook bij vlammen of in fluitjes ontstaan.

Door het gebruik van ultrasoon wordt een lek hoorbaar. Met ultrasone detectie worden zelfs de kleinste waterlekken opgespoord. Elk lek produceert een minuscuul geluid, dat wordt onderschept door onze ultrasone lekdetectie en zo kunnen we het water lek perfect lokaliseren.

Deze manier van lekdetectie wordt hoofdzakelijk gebruikt bij waterlekken of het opzoeken van lekken in leidingen die onder druk staan, bv.: toevoerleidingen van water.

Een lek in een waterleiding brengt vaak zeer zware schade en hoge waterverbruikskosten met zich mee. Door middel van de ultrasone detectie kunnen wij het lek nauwkeurig lokaliseren. Dit leidt tot minimale breekwerken en -kosten voor het uitvoeren van de herstellingswerken.

Lekdetectie direct nodig? Bel voor een afspraak: 020 - 21 01 088

Lekdetectie
direct:
  • 10 jaar garantie
  • Als beste getest

Lekdetectiedirect is sponsor van:

Ultimate progression steunt minder bedeelde kinderen en zorgt voor zorgeloos en kosteloos sporten als: kitesurfen, bewegingslessen, zeillessen en voedingsadvies van professionals!

Lekdetectie

Lekdetectiedirect vindt uw lekkage, tot op heden hebben wij nog nooit een lekkage niet achterhaald en / of opgelost.

Meer over lekdetectie

Reparatie / Herstel

Lekdetectiedirect voert zelf de reparaties uit en herstelt veelal ook de overige schades.

Meer over Reparatie / Herstel